Arnold

Uncategorized Send feedback »

31 ianuarie 2019, Florin Negoiţă

 

O veste șocantă, un verdict pe cât de grav, pe atât de nedrept, a lovit în destinul unui jurnalist sălăjean, în acest început de an. O veste cumplită care ne-a întristat pe toți cei care îl cunoaștem sau am lucrat cu Arnold Schlachter, pentru că despre el este vorba… Arnie este în mijlocul acestei încercări dramatice. O boală perfidă, cu o mie de tăișuri și un diagnostic pe care îmi peste literalmente greu să îl reproduc, l-au îmbrâncit pe Arnie direct pe masa de operație, iar verdictul medicilor este unul teribil. Întreaga presă sălăjeană, atât cât a mai rămas din ea și atât cât am mai rămas noi, jurnaliștii, în slujba dumneavoastră, ne-am mobilizat și încercăm, din puținul nostru, să susținem o mică parte din cheltuielile uriașe pe care intervențiile chirurgicale extrem de complexe pe care le are, în continuare, de înfruntat. În acest caz, ca în toate cele de acest gen, timpul este, dincolo de orice, cel mai mare dușman. Arnold a fost operat în urmă cu două săptămâni, dar medicii l-au anunțat că o nouă operație, cea de reconstrucție a laringelui grav afectat de boală, urmează să fie făcută. Știm cu toții faptul că puțin cu puțin, se face mult. Arnie are nevoie de sprijinul nostru, indiferent cât ar fi de mic, orice donație fiind extrem de importantă pentru a salva viața lui Arnold. (…)

 

Magazin Sălăjean

http://www.magazinsalajean.ro/editorial/arnold

 

Un proiect interesant: PressHub

Uncategorized Send feedback »

Anii răi ai presei locale. Ce știe PressHub

 

PressHub reunește jurnaliști și publicații din 20 de județe, cu acoperire de peste 70% din regiuni, pe teme de patrimoniu, bani europeni sau teme sociale.

Se face îndată un an de când a apărut PressHub, o platformă media viguroasă, diferită de ceea ce oferă peisajul dezolant al presei locale din ultimii ani. Inițiată de Freedom House, care experimentase anterior un sistem de conectare tematică a jurnaliștilor din mai multe zone ale țării, platforma s-a definit de la început ca un spațiu de exprimare liberă a jurnaliștilor în serviciu public, dar și ca un centru de resurse pentru ziariști, un instrument care să contribuie la profesionalizarea breslei. Proiectul s-a construit pe o nevoie acută de a salva ce se poate salva dintr-o presă locală pauperizată, transformată în instrument de promovare politică și populată de jurnaliști adesea îngenunchiați. (…)

Brîndușa Armanca

Revista 22

https://revista22.ro/media-culpa/brindusa-armanca/anii-rai-ai-presei-locale-ce-stie-presshub

 

Musai de citit: Premiile clubului de presă Cațavencii, 2018

Uncategorized Send feedback »

De la an la an, presa românească se subțiază din ce în ce mai vizibil, în timp ce, paradoxal, numărul ziariștilor pare a fi în creștere. Căci de când s-a democratizat Internetul, au scăzut prețurile la hosting și a crescut viteza de download și cea de upload, aproape oricine se poate crede ziarist. Până la urmă, nici nu pare a fi o meserie prea grea. Cum toți, aproape, învățăm să scriem încă de pe băncile școlii, iar telefoanele filmează singure, nimic nu pare a fi mai ușor decât a fi jurnalist. Chestii precum principii, standarde, coduri deontologice nu prea contează pentru ziaristul cetățenesc. Nu contează ele nici pentru ziariștii cu patalama, așa că nu are rost să căutăm nod în papură mogulilor de pe rețelele sociale. Încă ne mai indignează fake news-urile rostogolite în mediul online fără nici urmă de verificare, dar ne vom obișnui și cu asta. Realitatea paralelă e parte din ce în ce mai prezentă din universul nostru, așa că aproape nici nu prea mai are rost să ne plângem. (…)

PATRICK ANDRÉ DE HILLERIN

Cațavencii

https://www.catavencii.ro/premiile-clubului-de-presa-catavencii-2018/

De citit: Regimul presei în regimul Orbán

Uncategorized Send feedback »

Matei MARTIN

E greu de cuantificat ce înseamnă cu adevărat orbánizarea Ungariei. Degradarea statului de drept e un fenomen abstract pe care numeroasele rapoarte, oricît de bine documentate, nu îl pot descrie decît abstract. Termenii adesea foarte tehnici din aceste descrieri lasă cu greu să se întrezărească efectele pe termen lung. Cel mai grav e, de departe, obliterarea Opoziției.  Noua lege a audiovizualului și comasarea radioului și a televiziunii publice într-o instituție unică au însemnat nu doar concedierea a aproape o mie de jurnaliști, ci și alinierea audiovizualului public la politica lui Orbán. Sub pretextul unei reorganizări interne s-au făcut, în 2011, nenumărate epurări politice, spun unii observatori de la Human Rights Watch, ceea ce a transformat Radioteleviziunea într-o instituție media obedientă. (...)

Dilema veche

https://dilemaveche.ro/sectiune/pe-ce-lume-traim/articol/regimul-presei-in-regimul-orban

Gala presei sălăjene – ediţia 2018

Uncategorized Send feedback »

După Praznicul Sfântului Ierarh Nicolae – făcătorul de minuni, vineri, 7 decembrie 2018, Asociația Jurnaliștilor Sălăjeni (AJS), în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj și Primăria municipiului Zalău, a organizat GALA PRESEI SĂLĂJENE – ediția a douăsprezecea. AJS este afiliată la Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA” și la Convenția Organizațiilor de Média.Solemnitatea s-a desfășurat la sediul Companiei TenarisSilcotub Zalău, într-o ambianță excelentă, în moderna sală „Terra” din clădirea Tenaris University.Au participat membri ai AJS, oficialități naționale, județene și municipale, manageri/directori de instituții, cadre didactice și reprezentanți mass-média. Întreaga activitate a fost coordonată de către Daniel Săuca – președinte al AJS, care, vorbind pertinent despre acest eveniment și despre TenarisSilcotub, a nominalizat sponsorii și partenerii média, aducându-le mulțumirile cuvenite. La invitația sa, doamna Codruța Hodrea – manager în relația cu comunitatea din cadrul Companiei TenarisSilcotub a prezentat un film de scurt-metraj despre istoricul acestei companii. (....)

Marin Ștefan

Sportul Sălăjean

http://www.sportulsalajean.ro/articol-70719/gala-presei-salajene-editia-2018/

 

 

Contact / Help. ©2019 by admin. blog tool / dedicated servers / authors.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Skin Faktory.